Knappe Uiltjes

Het is al een tijdje een hype , maar nog steeds helemaal Hot in je interieur is de ‘Uil’.  Een vleugje warmte, wijsheid, country-feel. Je ziet het overal in de winkels op vaasjes, in de vorm van deurstoppers, kussens, en zelfs een volledig behang! Eerlijk gezegd ben ik er ook een beetje verliefd op! Maar wat zegt zo’n Uil nou eigenlijk?

De uil was erg symbolisch voor de indianen. De Indianen geloofden namelijk dat de uil de beschermer was van de heilige kennis. Een andere associatie met de symboliek van de uil is intelligentie. Ze geloofden ook dat de uil een beschermer was. Ze zouden ook vaak gebruik maken van de uil op de weersvoorspelling. Verschillende culturen geloofde dat je de ziel van de uil zou vergezellen in het hiernamaals. Hmm.. een heleboel verschillende betekenissen voor één zo’n prachtig beestje!

2

2461-2
House Doctor | Vaas Owl | www.stylingandco.com

4

House Doctor | Kandelaar Owl | www.stylingandco.com |

Behang-met-uilen_4

Abigail Edwards heeft twee leuke behangetjes met uilen in haar collectie, handgetekend behang. “Owls of the British isle” is een grafische print in zwart en wit, het design laat tien verschillende uilen zien en 5% van de opbrengst gaat naar een goed doel voor uilen.

“briar owl gold” is een sprookjesachtig behang in groen en goud. Een hele kamer met de print is natuurlijk niet nodig, maar een goed gekozen muurtje knapt er enorm van op en de sfeer zal meteen heel anders zijn.

Best prijzig (€80,- voor 10.05m x 52cm op één rol), maar zeker een bezoekje waard | www.abigailedwards.com

by-nord-kussen-owl-60-x-60-cm

Persoonlijk ben ik niet zo van het stimuleren van de massaproductie, maar voor deze kussen maak ik een uitzondering.
Uil Kussen van het merk By Nord is te koop op Fonq.nl | €96,75

Een leuk alternatief vind je voor €37,50 op de website www.weldaad.com

naamloos

Mijn besluit staat vast! Mysterieze Uil je bent welkom, ik zoek graag een plekje voor je in huis!

Geef een reactie